Regler

Med to spillere på samme banehalvdel er det godt at have nogle regler at gå ud fra 🙂

De officielle regler findes hos Dansk Squash Forbund

Reglerne handler mest om to ting, sikkerhed og fair play. Det følgende er en ultrakort gennemgang af de tre begreber “Let”, “No let” og “Stroke”.

  • Let. Hvis man er i tvivl om man kan spille bolden uden fare for modstanderen kalder man “Let please”. Dette kan f.eks være hvis man er i tvivl om hvor modstanderen er, eller man er i tvivl om man kan slå sit slag uden at ramme modstanderen med sin ketcher.
  • No Let. En situation som ovennævnt ender de fleste gange med at man spiller bolden om (en dommer ville sige “Yes, let”), men i en turneringskamp kan en dommer vurdere at forstyrrelsen ikke var reel og der dømmes derfor “no let”.
  • Stroke. Omvendt, hvis forstyrrelsen forhindrede spilleren i at spille et vinderslag kan spilleren tildeles en “stroke” og vinder dermed pointet.

Hvis man er ny til Squash, så lav en aftale med din makker om kun at bruge begerebet “Let”, eller reserver “no let” og “stroke” til de helt tydelige tilfælde. Det forenkler tingene en hel del, og så kan I altid gøre tingene mere avancerede senere.