Udstyr

Alting er sjovest med det rette udstyr — og det gælder også Squash :-). Herunder kan du finde nogen enkle råd til at få en god start

Briller

https://www.qss-squash.com/pub/media/catalog/product/cache/f16bdfca4f6b3b057c659d0b12fd6c69/7/3/73000511_xl_a2.jpg

Det er en rigtig, rigtig god ide at bruge briller når du spiller squash. Selvom man heldigvis meget sjældent hører om det, forekommer det at spillere bliver ramt i øjet og i grimme tilfælde helt eller delvis mister synet.

Squashbriller koster ikke mere end ca. kr. 300,- for et godt par, så især nybegyndere anbefales at bruge briller. Det skyldes at man måske ikke helt har overblik over hvor modstanderen er på banen, og indimellem får slået nogen slag som øvede spillere aldrig vil slå – slag hvor modstanderen er mellem dig og forvæggen. Som regel koster det ikke mere end et blåt mærke, men det kan som sagt ende værre.

Også mange øvede spillere bruger briller, og der er ikke rigtig nogen god grund til at lade være.

Vi anbefaler altså at ALLE bruger briller når de spiller squash. Børn og unge under 18 år SKAL bruge briller hvis de spiller i Helsingør Squash Klub.

Sko

https://www.squashgearpro.com/739-large_default/prince-nfs-ii-squash-sko.jpg

Det er vigtigt at bruge gode indendørssko til Squash. Bevægelsesmønsteret i Squash minder meget om badminton, med mange retningsskift, men sjældent ret mange spring. Det er helt indvididuelt hvad der føles rart og rigtigt, men du bør tænke over disse ting:

  • Skoen må ikke sidde løst — skal slutte tæt om foden, men uden at klemme på tæerne.
  • Ingen sorte såler — de smitter af på banerne og det koster kassen at behandle gulvene. Så please, please — respekter dette for din egen og dine kammeraters skyld
  • Løbesko, Converse eller lignende er no-go. Du risikerer let at vrikke om eller at glide, for skoene har ikke den rigtige støtte og mønster på sålene.

En udmærket sko kan købes fra kr. 500,-. Spiller du et par gange om ugen skal du nok regne med at skifte sko ca. 1 gang per sæson.

Ketcher

https://www.squashgearpro.com/603-large_default/tecnifibre-carboflex-130-2013-squash-ketcher.jpg

Igen er det helt individuelt hvad der føles rigtigt. Det kan godt betale sig at købe en fornuftig ketcher fra starten af, men tænk på at du i starten måske rammer væggene lidt oftere end planlagt. Så lad være med at bruge mere end 500,- på din første ketcher :-). Gå eventuelt efter en ketcher med en lidt kraftigere ramme, men pas på at den ikke bliver for tung. En ketcher bør ikke veje mere end 160 gram, da du ellers risikere at belaste arm og skulder mere end godt er.

Opstrengning er en smagssag, og vælger du en blødere opstrengning får du relativ god power i dine slag, men som regel på bekostning af kontrol.

Grip

https://www.squashgearpro.com/c/64-category_default/squash-grip.jpg

Husk at sætte et godt grip på din ketcher. Det giver meget bedre føling med hvordan ketcheren ligger i hånden, og sikrer at den ikke roterer når du rammer bolden. En kasse med 24 grips koster i omegnen af kr 240,-. Skift gerne grip mindst en gang om måneden hvis du spiller regelmæssigt.

Bolde

BEGYNDERE

Squashbolde fås i mange forskellige udgaver. Bolde med blå og rød prik hopper meget og kan være et godt valg til at få spillet i gang, eller til hvis man bare har lyst til at spille en kamp med fuld knald på. Bolde med en eller to gule prikker er til øvede spillere, og hopper ikke ret meget før de er varmet op. Det kan som regel svare sig at købe bolde i kasser med 12 stk.